Thursday, January 31, 2008

Dapat cuti

my big boss give a week cuti....yahoo...
sebenarnya yesterday buat frozen embrio transfer and disebabkan tu my boss bagi cuti sbb kena rehat banyak-banyak.
Last year dalam bulan august I've undergo IVF and from egg extraction dapat dlm 24 biji and 12 have been discarded due to not compatible.Doctor have transfer 4 embrios to my womb on 3rd day after extraction and unfortunatelly it's not my rezeki I've have my period...masa tu menangis tak payah nak cakapla..sedih yang amat..tapi bila difikir2kan mungkin ada hikmahnya and I've still have the 8 embrio which has been frozen previously.Masa tu doktor mmg confident gila coz the embrio has well developed into 12 cell,tapi apakan daya DIA yang menentukan dan kita hanya boleh merancang dan berusaha.
Kali ni another 4 embrio has been transfered but it's not very well developed(8:4:2:2).Doktor tak berapa confident tapi he asked to banyakkan berdoa...

2 comments:

rosediana said...

Nurul.. Nih Diana.. Ingat lagi tak.. Ala yg asben kita keja kat ASU gak tuh hehe..

Nurul.. Diana faham sgt apa yg Nurul rasa nih.. Diana pun pernah mengalami benda yg sama.. Nak masuk 2 thn kawen baru Diana dpt peknen my 1st one.

Da baper lama Nurul kawen yer? Anyway nih link to blog Diana :) http://rosediana.blogspot.com

nurul said...

thanks Diana...saya dah nak masuk 4 tahun kawin...maybe belum rezeki lagi..