Tuesday, September 15, 2009

Kelahiran Umar Bin Muhamad Sufian


Salam semua,Saya ingin perkenaklan baby Umar.....Baby Umar selamat dilahirkan pada 09.09.09 jam 2.44pagi ,hari Rabu bersamaan 19 Ramadhan di Hospital Pakar An-Nur,Bangi.....

Detik-detik Kelahiran....
Hari Selasa 8.09.09 saya masih sempat pergi berbuka puasa di Mahantan Fish ,Alamanda Putrajaya....pada masa ni kandungan saya baru 37 minggu dan masih tiada tanda-tanda yang saya akan bersalin....cuma masa last visit atenatal ,Dr Khamsiah ada maklumkan yg my baby dah fully enggaged....
Berbalik di berbuka puasa di Mahantan Fish Market...saya teringin nak makan fish & chip..& alhamdullilah saya sempat makan....dan saya siap beli 6 biji Big Apple Donut(tamakkan),kenkonon nak makan masa sahur esok pagi....Balik rumah saya sempat makan sebiji donut dan lepas makan pada pukul 11.30mlm terasa ada air panas turun....saya tak ambil endah sebab saya ingat mucuos dari vagine...maklumlah tak ada pengalaman....
Pukul 1 pagi 9.09.09 saya tersa basah kat kain saya dan ada darah....dan masa ni baru saya rasa sakit(tapi masih tak tahu itu contraction) ...saya kejutkan suami....ajak ke hospital...masa dalam kereta setiap 5 minute saya berasa sakit...macam nak buang air besar yg melampau...sampai di Hospital pukul 2 pagi...saya dah rasa tak tentu arah...registration ambil masa sikit coz saya saya tak sempat buat booking lagi....
Masuk dalam labour room pukul 2.15 pagi....masa tu saya rasa macam nak terberak yg amat sangat...Midwife tanya saya bila air ketuban pecah ,saya informed kul 11.30 mlm...dia terus marah kat saya...sebab tak datang awal...bila dia checked...dia maklumkan sudah terbuka penuh...Doktor Khamsiah sampai pukul 2.30 pagi & dengan 3 kali teran saya selamat melahirkan permata hati saya...Alhamdullilah Syukur....

Pukul 4 pagi baru saya berkesempatan call mak saya di Kampung ,khabarkan berita kelahiran...terkejut mak saya...sebab awal 3 minggu dari tarikh due...pagi tu jugak mak saya datang dari Perlis....

Saya nak ucapkan jutaan terima kasih pada semua staff Hospital An-Nur yg memberikan khidmat yg terbaik pada saya & baby....

Next entry saya ceritakan pengalaman menjadi ibu pada hari pertama....

2 comments:

Hana Yusuff said...

Tahniah nurul dan suami atas kelahiran Umar.

alhamdulillah,semuanya selamat.
maknanya tak lama sangat la sakit ye. syukur. mcm mana ragam Umar sekarang? nurul kat Kota Warisan?insyaAllah ada rezeki Hana nak sangat datang jenguk nurul dan baby. InsyaAllah Hana sampai nanti.

congrats!

rozi said...

congrats kak nurul......comel la baby umar mcm muke kak nrul je...hehhe...boleh la geng dgn aisy..-rozi